דג פתוח בתנור ברוטב רומאי
5 בדצמ׳ 2024
בישראל התנהג כמו רומאי: היכונו לחגיגת טעמים נוטפת סטייל, עם דג פראי ובעל בשר עדין במיוחד
מה צריך?
- 1 ק"ג דג בר ים (פתוח לפרפר)
- 3 בצלי שאלוט
- 5 בצלים ירוקים
- 2 עגבניות בשלות
- 10 עגבניות שרי
- 2 פלפל צ'ילי טרי
- ענף קטן של טרגון
- צרור עלי בזיליקום
- 150 מ"ל יין לבן (יבש או חצי יבש)
- שמן זית
- מלח גס
- צ'ילי יבש גרוס
- פלפל שחור גרוס
- ½ כוס מים
קדימה, בואו למטבח!
1. ממליחים את הדג היטב במלח דק
2. חוצים את בצלי השאלוט וחורכים אותם במחבת פסים יצוקה. מניחים בצד.
3. משמנים את הדג בשמן זית וצורבים על מחבת פסים כשתי דקות (על הצד של העור).
4. לוקחים כלי המתאים גם לתנור ומניחים בו את הבצל הירוק, היין הלבן והדג (עם העור כלפי מטה).
5. מוסיפים את שאר המרכיבים פרט למים ובזיליקום. סוחטים את העגבניות היטב מעל הדג.
6. מרתיחים את הכלי על הכיריים עד שהאלכוהול מתאדה, מוסיפים את המים ושמן זית.
7. אופים כ-15-20 דקות בתנור שחומם ל- 250 מעלות.
8. מפזרים בזיליקום ומגישים.