דג מרוקאי

  • איפה מתבשל? בתנור
  • כמה זמן? 40 דקות
  • דרגת הקושי? בינוני
18 באפר׳ 2024

לדג - מצרכים ל- 6 מנות:

  • סטייק לוקוס / פילה לוקוס / ראש לוקוס
  • מלח דק
  • 250 מ"ל שמן מרוקאי (הוראות הכנה ומצרכים בהמשך)
  • ראש שום מקולף ומופרד
  • 6 יחידות צ'ילי אדום טרי
  • 2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות רחבות
  • 300 גרם עגבניות שרי
  • צרור עלי כוסברה מופרדים
  • 200 מ"ל מים

לשמן המרוקאי:

  • ליטר שמן קנולה
  • מקל קינמון
  • 2 כפות פלפל שאטה חריף גרוס
  • 2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה
  • 5 פלפלים יבשים מתוקים

קדימה, בואו למטבח!

1. ממליחים את הדגים היטב במלח דק משני הצדדים

2. מכינים שמן מרוקאי: מבשלים את המצרכים יחד במשך כ- 40 דקות על אש נמוכה, מבלי שיגיע לרתיחה (שימו לב, הפפריקה נשרפת מהר). לאחר מכן, טוחנים במוט טחינה ומסננים דרך בד סינון.


טיפ: השמן המושלם הזה הופך לטעים אפילו יותר לאחר כמה ימים.

3. מטגנים את השום עם מעט שמן מרוקאי עד להזהבה ומוסיפים את שאר המרכיבים, פרט לכוסברה ומים. מטגנים 5 דקות נוספות.

4. מוסיפים את המים והדגים, ועל אש נמוכה מביאים לרתיחה כשהסיר מכוסה.

5. מוסיפים את יתרת השמן המרוקאי ומבשלים כ- 15 דקות (על אש נמוכה).

6. מורידים מהאש ומפזרים כוסברה טריה.

בתיאבון!