דג בתנור עם ירקות

  • איפה מתבשל? בתנור
  • כמה זמן? 60 דקות
  • דרגת הקושי? בינוני
18 באפר׳ 2024

לדג - מצרכים ל- 5 מנות:

  • 5 דגים שלמים (500 גר' כל דג)
  • 10 תפו"א בינוניים מקולפים פרוסים לחתיכות עבות
  • 5 עגבניות פרוסות
  • 2 לימונים מקולפים פרוסים
  • 10 שיני שום
  • צרור כוסברה
  • 3 פלפלים חריפים חתוכים גס

תבלינים:

  • 2 כפות מלח
  • 1.5 כף פפריקה
  • 1.5 כף פלפל שחור
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 כפות שום כתוש

קדימה, בואו למטבח!

1. מחממים תנור ל 220 מעלות.

2. מערבבים את כל התבלינים יחד בקערה גדולה.

3. מורחים את הדגים ברוטב ומניחים את הדגים לנוח.

4. מוסיפים ליתרת הרוטב בקערה תפו"א, שום, פלפלים, פרוסות עגבניות , פרוסות לימון וכוסברה ומערבבים היטב יחד.

5. מניחים בתבנית (על נייר אפיה) את כל הירקות ואופים כ-40דק' 

6. מוציאים את התבנית מהתנור לאחר 40 דק' , מוסיפים את הדגים ומחזירים לתנור לעוד כ-20 דק'.

בתיאבון!