דג מרוקאי
- איפה מתבשל? בתנור
- כמה זמן? 40 דקות
- דרגת הקושי? בינוני
10 באוק׳ 2024
לדג - מצרכים ל- 6 מנות:
- סטייק לוקוס / פילה לוקוס / ראש לוקוס
- מלח דק
- 250 מ"ל שמן מרוקאי (הוראות הכנה ומצרכים בהמשך)
- ראש שום מקולף ומופרד
- 6 יחידות צ'ילי אדום טרי
- 2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות רחבות
- 300 גרם עגבניות שרי
- צרור עלי כוסברה מופרדים
- 200 מ"ל מים
לשמן המרוקאי:
- ליטר שמן קנולה
- מקל קינמון
- 2 כפות פלפל שאטה חריף גרוס
- 2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה
- 5 פלפלים יבשים מתוקים
קדימה, בואו למטבח!
1. ממליחים את הדגים היטב במלח דק משני הצדדים
2. מכינים שמן מרוקאי: מבשלים את המצרכים יחד במשך כ- 40 דקות על אש נמוכה, מבלי שיגיע לרתיחה (שימו לב, הפפריקה נשרפת מהר). לאחר מכן, טוחנים במוט טחינה ומסננים דרך בד סינון.
טיפ: השמן המושלם הזה הופך לטעים אפילו יותר לאחר כמה ימים.
3. מטגנים את השום עם מעט שמן מרוקאי עד להזהבה ומוסיפים את שאר המרכיבים, פרט לכוסברה ומים. מטגנים 5 דקות נוספות.
4. מוסיפים את המים והדגים, ועל אש נמוכה מביאים לרתיחה כשהסיר מכוסה.
5. מוסיפים את יתרת השמן המרוקאי ומבשלים כ- 15 דקות (על אש נמוכה).
6. מורידים מהאש ומפזרים כוסברה טריה.