דג בתנור עם ירקות
- איפה מתבשל? בתנור
- כמה זמן? 60 דקות
- דרגת הקושי? בינוני
10 באוק׳ 2024
לדג - מצרכים ל- 5 מנות:
- 5 דגים שלמים (500 גר' כל דג)
- 10 תפו"א בינוניים מקולפים פרוסים לחתיכות עבות
- 5 עגבניות פרוסות
- 2 לימונים מקולפים פרוסים
- 10 שיני שום
- צרור כוסברה
- 3 פלפלים חריפים חתוכים גס
תבלינים:
- 2 כפות מלח
- 1.5 כף פפריקה
- 1.5 כף פלפל שחור
- 3/4 כוס שמן
- 2 כפות שום כתוש
קדימה, בואו למטבח!
1. מחממים תנור ל 220 מעלות.
2. מערבבים את כל התבלינים יחד בקערה גדולה.
3. מורחים את הדגים ברוטב ומניחים את הדגים לנוח.
4. מוסיפים ליתרת הרוטב בקערה תפו"א, שום, פלפלים, פרוסות עגבניות , פרוסות לימון וכוסברה ומערבבים היטב יחד.
5. מניחים בתבנית (על נייר אפיה) את כל הירקות ואופים כ-40דק'
6. מוציאים את התבנית מהתנור לאחר 40 דק' , מוסיפים את הדגים ומחזירים לתנור לעוד כ-20 דק'.