דג בתנור
- איפה מתבשל? בתנור
- כמה זמן? 40 דקות
- דרגת הקושי? קל
זאת כנראה השיטה הכי קלה והכי משתלמת להכנת דג שלם בתנור.
היא אומנם לא שופעת תיבול כלל וכלל - אך הדג יוצא ממש מענג, עדין בטעם ובמרקם וחגיגי במראה.
שיטת ההכנה מתאימה לדגי אמנון ודניס ( ויתכן מאוד שלעוד המון סוגי דגים, שאני לא מכירה )..
אני מתענגת על הצורת אפייה הזאת ממש - ההכנה לפני אפייה לוקחת 10 דקות בהגזמה,
ואחרי לא יותר מ-40 דקות יש ארוחה מרשימה ומושקעת.
מצרכים למתכון
דגים שלמים (אמנון או דניס ) - כמספר הסועדים
שמן זית
לימון פרוס
מלח גס
שיני שום פרוסים בשפע ( כ-2-3 שיני שום גדולים לכל דג )
ענפי טימין, פלפל גרוס ( לא חובה )
המון נייר כסף
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-200 מעלות. בינתיים מכינים את הדגים. מורחים אותם בנדיבות בשמן זית מבחוץ וגם מבפנים ( בפתח של הבטן). מעל השמן זית זורעים מלח גס ( גם מבחוץ וגם מבפנים ). לתוך הבטן של הדג מכניסים את השום הפרוס ופרוסות הלימון. למי שאוהב מוסיפים בנוסף למלח הגס את הפלפל השחור הגרוס. וומוסיפים כשני ענפי טימין לכל דג ( אני הוספתי קתץ בצד על מנת שהדג לא ייקבל מרירות חזקה מדי מהטימין. פלפל לא הוספתי כלל ( אני מאוד אוהבת את העדינות של המנה ).
כעת מגיעים למשימה החשובה ביותר - עוטפים את הדג טוב-טוב בנייר כסף. מומלץ כל דג בעטיפה משלו. אם אין מספיק נייר כסף ניתן להתפשר ולשים דף אחד למטה, ודף אחד למעלה, אבל לסגור את הפתחים היטב.
עכשיו נכניס את הדגים לתנור.
אחרי כ-20 דקות מתחילים לפתוח את נייר הכסף ולבדוק בעדינות. הבדיקה היא ע"י מזלג - ברגע שהמזלג עובר בקלות את העור ושכבת הדג עד לעמוד שידרה - הדג מוכן. נפתח את נייר הכסף וניתן לו עוד כ-5 דקות להשחים מעט. הזמן שייקח לנו עד שהדג מוכן הוא בין 20 ל-30 דקות, כפונקציה של גודל הדג ואופי התנור.
הדג ייצא רך מאוד, ללא כל טעם או ריח לוואי של דגים ( שחלקינו רגישים לו ), ובעל טעם ממש לא צעקני, אבל מושלם. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על כמה זה בריא...
חשוב: אם לא מגישים את הדג מיד, מאוד חשוב להוציא את פרוסות הלימון - כי הם נותנים המון מרירות עם הזמן ( אפילו שעה בהקשר הזה מחייבת להוציא את הלימון). עם זאת מומלץ להגיש אח"כ עם פרוסות לימון טריות בצד.